نظر متخصصان طب سنتی درباره انجیر

نظر متخصصان طب سنتی درباره انجیر


انجیر خواص ضدسرطانی و ضد سرماخوردگی دارد و برای درمان سوء هاضمه، یبوست و التهاب ریه کاربرد دارد. این ماده خوراکی ارزشمند دارای بیشترین میزان کلسیم است و به دلیل کالری بالا، برای زنان باردار و کودکان توصیه می‌شود.

انجیر

حمید افراسیابی، متخصص طب سنتی در مورد خواص انجیر گفت: انجیر خاصیت ضد سرطانی دارد و جوشانده غلیظ انجیر خشک برای درمان سرماخوردگی توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: مصرف انجیر به دلیل داشتن فیبر بالا در کاهش وزن نیز موثر است چرا که گرسنگی را رفع می‌کند.

انجیر تقویت‌کننده کبد است و در رفع سوء هاضمه کمک می‌کند. این خوراکی ارزشمند منبع خوبی از کلسیم است به همین دلیل به افزایش تراکم استخوان کمک کرده و از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند حتی گفته شده کلسیم در انجیر به اندازه کلسیم موجود در شیر است.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف انجیر دفع کلسیم از طریق ادرار را کاهش می‌دهد گفت: مهم‌ترین خاصیت شناخته شده انجیر رفع یبوستاست چرا که فیبر بالای آن مانع یبوست می‌شود و به عملکرد روده کمک می‌کند.

وی گفت: برای درمان سیاه سرفه و ذات‌الریه می‌توان از انجیر استفاده کرد. همچنین تعرق بدن را بیشتر کرده و ضد تب است.

افراسیابی ادامه داد: انجیر سرشار از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامین‌های A، B و C است. این خوراکی به‌عنوان یک تنقلات خوب و مفید برای کودکان باید استفاده شود چراکه کالری و انرژی زیادی هم تولید می‌کند.

این متخصص طب سنتی گفت: انجیر برای درمان آرتروز و درد مفاصل کاربرد دارد و درمان کننده التهاب دستگاه تنفسی است..

وی تصریح کرد: انجیر به میزان بالایی هم گوگرد دارد که برای تقویت مو مفید است و مصرف آن برای زنان باردار بسیار توصیه می‌شود.

انجیر تقویت‌کننده کبد است و در رفع سوء هاضمه کمک می‌کند. این خوراکی ارزشمند منبع خوبی از کلسیم است به همین دلیل به افزایش تراکم استخوان کمک کرده و از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند


محسن ناصری، متخصص طب سنتی  نیز در مورد خواص انجیر گفت: انجیر قوای جنسی و جسمی را افزایش می‌دهد. همچنین، بچه‌هایی که هنگام دویدن و بازی کردن دچار درد ناحیه زیر دنده چپ می‌شوند، می‌توانند برای تسکین درد از انجیر با سرکه بهره بگیرند.
 
انجیر با طبیعت گرم و تر، موافق حال سردمزاج‌ها و سوداوی مزاج‌ها است. خداوند به انجیر قسم یاد کرده است چرا که انجیر هم غذاست و هم دوا! شاید انسان‌ها با توجه به انجیر و خواص انجیر که یک آیه و نشانه الهی است، توجه کنند، اسباب توسعه و رشد معنوی خود را فراهم آورده‌اند.

 

به طور کلی باید بگوییم که:
1. خوردن انجیر حرارت کبد و قلب را تسکین می‌دهد.
2. انجیر ارزش غذایی زیادی دارد و طبع را لینت داده، مسهل ملایم است.
3. انجیر دارای طبع گرم و تر است.
4. انجیر قوای جنسی و جسمی را افزایش می‌دهد.
5. افرادی که می‌خواهند چاق شوند حتماً صبح ناشتا انجیر مصرف کنند.
6. اگر انجیر در گلاب خیس خورده شود و بین وعده‌های غذایی مصرف شود برای رفع یبوست در افراد سردمزاج موثر است.
7. خیسانده انجیر در سرکه و مصرف آن درد ناحیه طحال را آرام می‌کند.
8. بچه‌هایی که هنگام دویدن و بازی کردن دچار درد ناحیه زیر دنده چپ می‌شوند، می‌توانند برای تسکین درد از انجیر با سرکه بهره گیرند.
9. توصیه مهم به کودکان این است که از خوردن چیپس، کاکائو، سوسیس و کالباس به مقدار زیاد خودداری کنند تا لکه‌های تیره زیر چشم و پوست آنان برطرف شود.

 

فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منابع:
فارس
تسنیم

 

مطالب مرتبط:
خواص زردآلو در طب سنتی
گوشت شترمرغ در آینه طب سنتی
نظر طب سنتی درباره ماست و دوغ
خواص معجزه آسای «به» در طب سنتی
ارزش غذایی کدو در طب سنتی
تخم مرغ در آینه طب سنتی
توصیه طب سنتی درباره مصرف شلغم
انجیر از نگاه طب سنتی
خواص نخود از منظر طب سنتی 

 

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه