تدابیر طب سنتی در رابطه با مواد غذایی اصلی. در مبانی طب سنتی غذای اصلی و کامل برای انسان، شامل این موارد است: نان تهیه شده از گندم خوب، گوشت گوسفند بره جوان (سن آن کمتر از 6 ماه و بیشتر از یک سال نباشد)، شیرینی های ملایم و میوه هایی مانند انجیر، انگور و خرما. از آنجا که اصل در تدابیر بر تدبیر با غذاهاست در این مطلب به شکلی مختصر و کاربردی برخی از پر مصرف ترین مفردات غذایی را بررسی می کنیم. حبوبات - حبوبات نسبت به غذاهای دیگر این ویژگی را دارند که سریع تر هضم می شوند و به سهولت از معده عبور م ...

تدابیر طب سنتی در رابطه با مواد غذایی اصلی

 
طب سنتی

در مبانی طب سنتی غذای اصلی و کامل برای انسان، شامل این موارد است: نان تهیه شده از گندم خوب، گوشت گوسفند بره جوان (سن آن کمتر از 6 ماه و بیشتر از یک سال نباشد)، شیرینی های ملایم و میوه هایی مانند انجیر، انگور و خرما.

از آنجا که اصل در تدابیر بر تدبیر با غذاهاست در این مطلب به شکلی مختصر و کاربردی برخی از پر مصرف ترین مفردات غذایی را بررسی می کنیم.

حبوبات

-  حبوبات نسبت به غذاهای دیگر این ویژگی را دارند که سریع تر هضم می شوند و به سهولت از معده عبور می کنند.

-  بهترین حبوبات از جهت مشابهت به طبیعت انسان، گندم می باشد، زیرا حرارت آن مشابه حرارت غریزی انسان است.

-  نکات زیر به طور کلی در مورد حبوبات قابل توجه است :

  • حبوبات با شستن، سردی می پذیرند و از خیساندن در آب، سردی و تری کسب می کنند. هم چنین نمک زدن به آنها موجب لطیف و خوشمزه شدن آنها می شود.
  • خمیر مایه سبب لطیف شدن حبوبات و افزایش سرعت نفوذ آن ها می شود.
  • جوشاندن حبوبات سبب برطرف شدن تلخی و نفخ آنها می گردد.
  • بو دادن (تحمیص) حبوبات را خشک و غلیظ می کند و از نفخ آنها می کاهد.

برنج

-  طبیعت آن در دوم خشک است و اما در گرمی و سردی آن، حکما اختلاف دارند. بعضی سرد در اول می دانند و بعضی گرم در اول و بعضی معتدل.

-  حقیقت آن است که برنج مرکب القوی است و بالخاصیه در گرم مزاجان، گرمی و در سرد مزاجان سردی پدید می آورد.

-  غذائیت برنج از گندم کمتر است.        

-  برنج باعث حفظ صحت و طولانی شدن عمر می شود.

-  چاق کننده بدن و تولید کننده منی است.

-  نان برنج از نان گندم بدهضم تر بوده، دیرتر از معده می گذرد و به سرعت موجب سده ی کبد و طحال می شود.

تخم مرغ

-  غذاییت تخم‌مرغ شبیه گوشت است.

-  بهترین تخم مرغ، آن است که بزرگ باشد و در همان روز تخمگذاری مصرف شود.

-  گرمای هوا سبب فساد سریع آن می شود و برای جلوگیری از فاسد شدن می توان آن را در نمک قرار داد.

-  زرده تخم‌مرغ مقوی قلب و مغز است، همچنین سبب تقویت نیروی جنسی می‌شود.

-  زرده تخم‌مرغ در شخصی که خون زیادی از او دفع شده بسیار مفید است.

-  تخم مرغی که زیاد جوشانده شود دیر هضم می شود و اصلاح آن با آویشن و فلفل و نمک است.

-  تخم مرغ برای مزاج های سرد و معده های ضعیف مضر است، در صورت ضرورت بهتر است با نمک و فلفل و سرکه بخورند که سبب لطیف شدن آن می شود.

-  تمامی تخم ها موجب تقویت نیروی جنسی می شوند مخصوصا تخم گنجشک، اما مداومت بر آن زیان آور است.

-  تخم اردک و مرغابی و تخم های مشابه آن ها غلیظ و دیر هضم اند، بوی بدی دارند و خلط فاسد تولید می کنند.

این مطلب ادامه داد....

 

منبع : طب سنتی ایران دکتر ناصری



آوای سلامتی
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه