باقلا

باقلا

 

نویسنده: دکتر هرمزدیار کیانمهر




 

 
باقلاBroad bean ) ) (1) متعلق به خانواده ی لوبیا (2) می باشد. ارزش غذایی 100 گرم باقلای ( دانه ) خشک رسیده به قرار زیر است:

انرژی

338کالری

الیاف

6/7 میلی گرم

پروتئین

25/1 گرم

کلسیم

47 میلی گرم

چربی

1/7 گرم

فسفر

121 میلی گرم

ویتامین A

70 واحد

آهن

2/5 میلی گرم

ویتامین B1

0/5 میلی گرم

سدیم

1 میلی گرم

ویتامین B2

0/3 میلی گرم

پتاسیم

422 میلی گرم

نیاسین

2/5 میلی گرم

 

 

باقلا - تصویر 2

برخلاف بقیه لوبیاها، باقلا به هوای خنک و مرطوب نیاز دارد. دانه ها را بایستی هر چه زودتر با شروع فصل کاشت. در آب و هوای معتدل تر و چنانچه خطر یخبندان زیادی نباشد آنها را می توان پاییز کاشت. چون گیاهان به مقدار فضای بیشتری نیاز دارند آنها بایستی در ردیف هایی با فواصل 90 سانتی متر تا یک متر و با فاصله تقریباً 20 سانتی متر بین گیاهان کاشت. بعد از آن که اولین باقلا رسید نوک روبه رشد گیاه را قطع نمایید تا گیاهان بته ای شوند. برای بعضی ها باقلا به خوشمزگی لوبیاهای دیگر نیست.

پی نوشت ها :

1. Phaseolus.
2. Leguminosae.

منبع مقاله :
کیانمهر، هرمزدیار، (1388)، گل های آپارتمانی و سبزیکاری، تهران: آییژ، چاپ اول



 

 

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه